2010, október 14 - 09:18 — Ditti
Mit kenjünk a kenyérre? A margarin kontra vaj háborúban mindkettő mellett szólnak érvek és ellenérvek. Ismerjük meg őket!
2010, április 8 - 10:05 — Ditti
A kucsmagombát már gyűjtik Békésben, ezután jön a májusi pereszke, a szegfűgomba, a csiperke és a tejpereszke. Megyénkben az egyre fogyatkozó őshonos fákkal, erdőkkel együtt védett gombák is eltűnnek. Vannak, akik megpróbálnak fellépni a védelmükért.
2010, március 18 - 13:04 — Ditti
Ahány ház, annyi kolbász - ért egyet bizonyára sok olvasónk, aki már próbált néhány fajtát a házi készítésű, mindenhol máshogy ízesített hústermékből. Lehetetlen megegyezni arról, hogy milyen fűszerezéssel a legjobb a kolbász, de arról azért általában nincs vita, hogy milyen húsból készüljön. Szolnokon viszont szakítottak a hagyományokkal: hallal töltik a kolbászt.
2010, március 10 - 13:01 — Ditti
A gyártók régóta próbálkoznak egészségesebbé varázsolni a kétes hírnevű virslit - most úgy tűnik, német kutatóknak sikerült.
2010, január 28 - 11:07 — Ditti
Pontosan senki sem tudja, hol készült az első sajt a világon, de korunkban mind a sajtgyártás, mind a sajtok fogyasztása terén Európa vezet.
2009, december 21 - 14:04 — Ditti
Már 100 ezer évvel ezelőtt is fogyasztottak őseink különböző gabonaféléket - állítja egy kanadai szakember, akinek tanulmánya pénteken jelent meg a Science című tudományos folyóiratban.
2009, május 22 - 15:36 — Ditti
Jó esetben krémesített „csoki”, rosszabb esetben feltuningolt hab. Nyomokban mogyorót biztosan tartalmaz, de hogy nagyobb mennyiségű csokoládé is lenne benne, az már nem garantált. A hazai mogyoró- és csokoládékrém kínálatnak jártunk utána.
2009, május 19 - 10:52 — Ditti
Tokaji, egri, mátrai, etyeki, kőröshegyi, móri, szekszárdi, soltvadkerti - nemcsak a magyarok, sok külföldi is tudja, hogy a huszonkét híres borvidék kedvelt nedűit jelölik a nevek. Igaz, a beavatottak inkább "bornevén" emlegetik a rizlinget, a zweigeltet, a muskotályt, a szürkebarátot, a kékfrankost és társaikat.
2009, április 28 - 10:15 — Ditti
A háziról persze tudjuk, hogyan és mennyi gyümölcsből készült. A bolti lekvárokról már korántsem annyira, pedig ezek rajongótábora is jelentős. Nézzük, mire számíthatunk, ha a nagymama lekvárját nem igazi nagyiktól szerezzük be.
2009, április 15 - 10:20 — Ditti
Rohanó világunk az oka mindennek. A kávéivás elvesztette szeánsz-jellegét, a nyers és erős kávék helyett szirupos megoldások tűntek fel. Nézzük, mit kínál az instant kávék piaca.
|
|